Visitem una exposició

Toulouse-Lautrec i l'esperit de Montmatre

Dissabte 24 Novembre 2018, amb l'activitat "Visitem una exposició" vam gaudir, gràcies a Toulouse-Lautrec i els seus contemporanis, de l'esperit de una gran part de la societat Parisina a finals del s.XIX. 

Ens va sorprendre moltíssim la càlida posta en escena de la expo, et trasllada en un instant al cor de Montmatre...i gràcies al nostre guia, descobrim els se-Lcrets que hi radera de les obres.

Ens hem endinssat dins del cor del Chat Noir, cafe teatre on els artistes i gran part de la societat es reunien per a gaudir de les converses, espectacles i exposicions, tenint en compte que Toulouse-Lautrec, els seus contemporanis i part del món literari es allà on exposaven i compartien.....

El Chat Noir, dóna vida al teatre d'ombres, que donará en el futur, pas al cinema.. En l'exposició veiem plaques originals i els teatres amb la música i narradors en directe.

Mostra d'un teatre d'ombres del Chat Noir: https://youtu.be/loZLKTaA-YM

Ens hem endinsat al Moulin Rouge un primer gran cabaret, al món del circ.....els retrats de aquelles dones que mostraven sentir-se socialment lliures, i molt interessant la descoberta de la pintora Suzzanne valadon lhttps://g.co/kgs/FnwoLM , a la que en un futur os mostraré la seva obra.

Per finalitzar, un tour per la expo, aixó sí, els que no l'heu vist, no us la podeu perdre!!

Exposició fins 20 gener 2019

Caixaforum, Barcelona

Tour/explicació de la expo:   https://youtu.be/j64kBcBHqZg

0 comentarios

CONEIXEM A UNA ARTISTA!

PAULA MODERSOHN-BECKER

(1876-1907)

Dona, pintora, mare i lluitadora incansable. Persegueix el seu somni i la seva passió per l'art de la pintura, en un moment en el que encara a alemanya, es valorava la figuració i els cànons clàssics de la pintura, sempre a través de la mà de l'home.

Paula, de manera autodidacte, representa un dels màxims exponents de la pintura expressionista. En el moment, amb la desaprovació, neguit i enveja dels que l'envolten.

Marxa a trobar fortuna a París, on pot ampliar i practicar els seus coneixements i inquietuds en el món de la pintura.

Una vida encoratjadora, una gran i apasionada artista, coneixem-la!

 

https://es.wikipedia.org/wiki/Paula_Modersohn-Becker

 

Vols conèixer més obres de Paula...

https://www.wikiart.org/es/paula-modersohn-becker

LA PEL.LICULA............PAULA

 

Fecha de estreno 26 de mayo de 2017 (2h 03min)

Dirigida por 
Géneros BiografíaDrama
Paises AlemaniaFrancia
TRAILER
0 comentarios

3r.Premi Aparador

El projecte es va iniciar de la manera més espontànea, vam veure la convocatòria i .......què? fem alguna cosa??

Aquells dies pensant en l'espai del que  disposavem varem fer una pluja d'idees, sempre tenint en compte que el nostre aparador, espai amb el que ens mostrem al carrer, coincideix amb la zona de pas i entrada a l'escola, en aquesta fase van col.laborar la Laura i l'Esther, gràcies!!

Ha arribat el dia, amb la idea clara de l'aparició del reis, la figura del camell i el bosc de troncs, comencem la jornada!! Aquests dies parlant del tema amb coneguts, amics i familiars, comença a donar els seus fruits....apareix l'Anna amb un cartró grandiós i molta il.lusió per a realitzar un camell inmens que ens taparà el moble de l'entrada, ràpidament s'incorpora al grup de treball!!

També tenim la col.laboració de l'Oriol que em va veure cullir troncs i ens fa arribar tota una brancadad'heura que acabava de podar,gràcies!!

La Marina, l'Amanda i l'Olga (jo mateixa), ens posem a remenar el magatzem d'on apareix de tot!! maniquís, teles, sorres, fils, capsules de café, ampolles, capses....ara entenc perquè em comporta tantes hores endreçar-ho.....

Per on comencem??? Anem a folrar el sostre de branques!!! Com tota feina que comença, ens va passar de tot (jajajjaj) cauen els fils, falten ganxos.....ups, finalment, la xarxa és a punt i comencem a decorar-la!!

Ja tenim el sostre, col.loquem llums, posem pell al camell i.... comencem amb el terra...vam recuperar la idea del caminet de càpsules que es va utilitzar en l'exposició dels 25 anys de l'escola i realment, el resultat va ser i ha sigut espectacular, doncs, mans a l'obra!! Mentrestant, l'Anna continua modelant el camell, aixó ja fa bona pinta!!

A tot aixó, les més petites del taller, la Dana i la Bruna, acompanyades de l'Andrea, decoren unes boniques flors de nadal i empaqueten els regals que reculliran els reis a Novart, gràcies noies!!

Reomplim l'espai interior del camí amb pols de marbre que utilitzem per a texturar en el taller, col.loquem el camell a lloc i comencem a penjar-li els regals!!

Amb la primera recullida, apareix un gran tronc que ens ha portat l'Oriol, ja tenim tió!!!

I un cop posat a lloc, comencem a pensar en els reis que era l'element principal!! 

Tria, remena, crea....un cistell, una pantalla, unes teles i l'estructura d'uns maniquís ens donen la clau!! Ja s'estàn formant els reis!!

Doncs....que ens queda?

Sí, posem a lloc l'arbre i....

a encendre llums!!

 

 

Leer más 2 comentarios

Visitem una exposició

Lita Cabellut


Exposició: Lita Cabellut ·retrosprective"

On: Espais Volart de la fundació Vila Casas

        c/Ausias Marc 22 Barcelona (Metro Urquinaona)

Quan: Dissabte 11Novembre a les 12.30h

Preu: 4€ aprox./persona

Tipus: Visita amb guia presencial.

 

Exposición: Lita Cabellut ·retrosprective"

Donde: Espais Volart de la fundación Vila Casas

        c/Ausias Marc 22 Barcelona (Metro Urquinaona)

Cuando: Sabado 11Noviembre a las 12.30h

Precio: 4€ aprox./persona

Tipo: Visita con guia presencial.

 

Places limitades. Reserva prèvia

Plazas limitadas. Reserva prévia

Atención: Los campos marcados con * son obligatorios.

0 comentarios

Recomanacions Artístiques

Big Draw

El Big Draw, La Festa del Dibuix és una jornada en què artistes, il·lustradors, arquitectes i dissenyadors, entre d’altres, tant de reconeguts com d’emergents, proposen divertits tallers per a tothom que vulgui experimentar, de manera lliure, espontània i gratuïta, en el món del dibuix.

 

El Big Draw, La Fiesta del Dibujo es una jornada en la que artistas, ilustradores, arquitectos y diseñadores, entre otros, tanto reconocidoss como emergentes, proponen divertidos talleres para todo el que quiera experimentar, de manera libre, espontanea y gratuita, en el mundo del dibujo.

 

 

Diumenge 22 d'octubre 2017

Domingo 22 de octubre 2017

11h a 19h

http://www.bcn.cat/museupicasso/bigdraw/cat/index.html

Exposició Giorgio de Chirico

El Món de Giorgio de Chirico

Somni o Realitat

Diumenge 22 d'Octubre últim dia!!

Caixaforum Barcelona

 

El Mundo de Giorgio de Chirico

Sueño o Realidad

Domingo 22 de Octubre ultimo dia!!

Caixaforum Barcelona

 

https://caixaforum.es/barcelona/fichaexposicion?entryId=105056

48H Open House

El festival 48h Open House BCN, és la principal cita de la ciutat de Barcelona amb l'arquitectura, un cap de setmana al mes d'Octubre de portes obertes a més de 200 edificis de tot tipus, forma i mida. Una iniciativa de l'associació 48h Open House Barcelona.

21 i 22 d'Octubre 2017

http://www.48hopenhousebarcelona.org/

El festival 48h Open House BCN, es la principal cita de la ciutdad de Barcelona con la arquitectura, un fin de semana en el mes de Octubre de puertas abiertas a mas de 200 edificios de todo tipo, forma y medida. Una iniciativa de la asociación 48h Open House Barcelona.

21 y 22 de Octubre 2017

http://www.48hopenhousebarcelona.org/

0 comentarios


ESCOLA NOVART - Taller D'art

C/Rogent, 11bis

08026 (Clot) Barcelona

659 235 287